Almar Otten signeert
Almar Otten signeert
Özcan Akyol - Turis
Özcan Akyol - Turis

U kunt in de Libris-webshop boeken bestellen voor (gratis) thuisbezorgen of afhalen in de winkel. Hier vindt u ook de e-books die via deze webshop te koop zijn.

Titels die u online niet kunt vinden of vragen over boeken kunt u via de menuknop “Direct bestellen” aan ons doorgeven.

Lezing Peter Venmans  "Amor Mundi’’


De uit Leuven afkomstige filosoof Peter Venmans bracht onlangs het boek 'Amor Mundi' uit, dat o.a. in Trouw veel aandacht kreeg met een interview en een recensie.
 Sleutelzinnen : Hoe houdbaar is individueel geluk in een wereld die we delen met anderen ? Hoe komen we tot een betekenisvolle relatie met de ander? We leven in een tijd waarin ons persoonlijk geluk centraal staat. We doen er alles aan om ons goed te voelen en ons te ontplooien en worden daarin gestimuleerd door een heuse geluksindustrie. Maar al die aandacht voor het individu gaat ten koste van de aandacht voor de wereld om ons heen. Langzamerhand hebben we de grenzen van het individuele geluksdenken bereikt. De tijd lijkt rijp voor meer ‘amor mundi’, liefde voor de wereld, zoals filosofe Hannah Arendt het ooit noemde. Maar wat is dat dan? Hoe verhouden wij ons tot de wereld? Kunnen wij van de wereld houden zonder ons individuele geluk daarvoor op te geven? In dit prikkelende filosofische essay verkent Peter Venmans de mogelijkheden.

Peter Venmans, Lezing over ‘Amor Mundi’. Donderdag 14 april. Boekhandel Praamstra , Aanvang € 20.00. Entree € 5,00   Reserveren in de winkel , per telefoon 0570-675925 of via deze link 

Uitgave  Amor Mundi, paperback € 18,99

 
Peter Venmans, lezing Amor mundi

Naar praamstraboeken op Twitter   Naar praamstraboeken op Facebook